Pàgina d'inici‎ > ‎

Internet Segura

http://internetsegura.cat/
Des del programa Internet Segura, podem ajudar-te a resoldre dels possibles conflictes o problemes que et sorgeixin quan tens menors a càrrec que usen Internet.


http://www.edu365.cat/internetsegura/index.htmEspai del Edu365 dedicat a la seguretat a Internet, trobaràs jocs, manuals, consells, vídeos i molt més.http://mossos.gencat.cat/web/.content/home/05_prevencio/internet_segura/docs/internet.pdfEn aquest fullet trobareu informació sobre els inconvenients que pot comportar l’ús d’Internet i les mesures que podeu prendre per evitar possibles perills que presenta la xarxa, i també consells per evitar que us robin el portàtil.
http://www.pantallasamigas.net/

Pantallas amigas és una iniciativa que té com a missió la promoció de l'ús segur i saludable de les noves tecnologies i promoure una ciutadania digital responsable a la infància i l'adolescència.
http://miniops.ioc.cat/8/index.html

Amb els miniops aprendràs sobre un tema concret, de manera autònoma, creant una comunitat i amb continguts oberts.

 
http://www.edu365.cat/internetsegura/guia.pdf
Guia de recomanacions i hàbits saludables davant la tecnologia del Departament d'Ensenyament.
http://www.digizen.org/resources/cyberbullying/films/es/lfit-film.aspxDigizen comparteix consells i recursos específics sobre xarxes socials i l'assetjament cibernètic. 
https://sites.google.com/a/iessantacolomadefarners.cat/digitalscf/seguretat-a-internet/guiamenors.PNG?attredirects=0

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades presenta la Guia de menors a Internet per navegar per la xarxa sense problemes.
 
https://www.consumidor.ftc.gov/destacado/destacado-s0038-alerta-en-linea#recomendaciones-de-seguridad-en-internetRecomanacions per ajudar-nos a mantenir-nos segurs i protegits a internet.
 http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/tecinformacio/internet_segura/Espai on trobaràs recursos d'aula, unitats didàctiques, documents i vídeos, enllaços per treballar amb seguretat a la xarxa.
 
http://www.digizen.org/resources/cyberbullying/films/es/lfit-film.aspx
Aquesta película ajuda a sensibilitzar la gent sobre el dolor i el patiment provocat pel ciberassetjament. Mostra les formes del ciberassetjament, qui està implicat, com afecta a diferents persones, i què és pot fer per tal d'evitar-lo i respondre davant d'ell.
http://www.apdcat.net/ca/contingut.php?cont_id=184&cat_id=215
 


Aquí trobaràs informació sobre com et pots moure per Internet sense tenir problemes i com has de preservar les teves dades. També hi trobaràs exemples molt clars del risc que comporta difondre les teves dades per Internet i a través de mòbils.

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=43195

Així de fàcil. En aquest capítol del programa "Tu decideixes" es mostra una situació que sovinteja a la xarxa internet. En un xat, dos joves intercanvien missatges amb lpordinador i capturen imatges amb una webcam. La situació es complica més del previst. Un foc que finalment té conseqüències imprevisibles.

http://www.cac.cat/pfw_files/cma/Documents/Diptic_Consell_internet_CA.pdf
Díptic del Consell de l'Audiovisual de Catalunya amb 13 consells per a que les famílies protegeixen els menors en el món digital. I en aquest espai  trobaràs vídeos amb recomanacions per a un bon ús d'internet

http://xtec.gencat.cat/web/.content/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/0066/991c91ff-670c-4f11-a6f7-48d6750abb9e/guia_sexting_intecopantallasamigas.pdf
La “Guía sobre adolescencia y sexting: qué es y cómo prevenirlo” ha sigut elaborada per l'equip de l'Observatorio de la Seguridad de la Información de INTECO i per Pantallas Amigas.
 
http://www.apdcat.net/ca/index.php

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades informa sobre quins són els drets en aquesta matèria, com s'exerceixen i què s'ha de fer en cas que no siguin respectats. També s'informa i s'assessora sobre les obligacions que preveu la legislació i es controla que les entitats la compleixin.
 
https://www.youtube.com/user/Internetposahiseny

Vídeo del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) on s'explica com protegir-nos davant de virus informàtics.
 
http://www.apd.cat/ca/noticia.php?cat_id=226&not_id=94


L'autoritat Catalana de Protecció de Dades, la CLI i el Departament d'Ensenyament presenten tres manuals pràctics sobre privacitat a Internet per a joves.

Comments